On Time Perfomance (OTP) verdubbeld

Bij Waardefabriek streven we naar het creëren van optimale werkomgevingen. Onlangs hebben we voor Fotofabriek, een gerenommeerde drukkerij in Groningen, een project uitgevoerd dat gericht was op het verbeteren van de output en het werkplezier van het productieteam.

De uitdaging bij deze digitale drukkerij

Fotofabriek, met een team van 200 werknemers, kampte met uitdagingen op het gebied van productiviteit en teamdynamiek. Ons doel was om een strategie te ontwikkelen die niet alleen de efficiëntie zou verhogen, maar ook zou zorgen voor een gelukkiger en cohesiever team.

Onze Aanpak: Zelfbeweging Methode

We hebben de ‘Zelfbeweging Methode’ gebruikt om een gedetailleerd inzicht te krijgen in het team. Deze methode hielp ons bij het identificeren van de sterke punten van elk teamlid en hoe deze het beste konden worden ingezet.

Implementatie en voordelen

  1. Optimalisatie van Teamdynamiek: Door het personeel strategisch te herpositioneren, konden we iedereen in zijn of haar kracht zetten.
  2. Verhoogde Tevredenheid: Werknemers voelden zich gewaardeerd en begrepen, wat leidde tot meer werkplezier.
  3. Betere Samenwerking: Verbeterde communicatie en samenwerking binnen het team.
  4. Proactieve Verbetering: Teams werden aangemoedigd om gezamenlijk naar verbeteringen in hun dagelijkse werk te zoeken.

Resultaten

Na implementatie van onze strategie bij Fotofabriek steeg de OTP met 300% op de productgroepen waar de uitdaging lag. Doordat we een werkcultuur hebben gecreerd van waardering en betrokkenheid wisten we het verloop nog verder terug te dringen.

 

Conclusie

Het project bij Fotofabriek illustreert Waardefabriek’s vermogen om positieve veranderingen in werkomgevingen te stimuleren. Door in te spelen op de kracht van elk individu, hebben we niet alleen de productiviteit verhoogd, maar ook een werkcultuur gecreëerd waarin medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen.