Standaardisatie door productontwikkeling: een duurzame koffiehub op kantoor

Innovatie middels productontwikkeling is één van de oplossingen die Waardefabriek levert. Ons recente project, de Duurzame Koffiehub, ontwikkeld voor een gerenommeerde interieurbouwer, is een perfect voorbeeld hoe een standaardproduct de totale productieflow verbetert en zorgt voor een voorspelbare inkomstenbron.

Onze rol in productontwikkeling

Waardefabriek heeft de opdracht gekregen om een innovatief product te bedenken dat de productiecapaciteit van onze klant optimaal benut. Doordat het merendeel van het werk van deze interieurbouwer bestaat uit high-end (maatwerk) oplossingen, is de productiecapactiteit niet altijd volledig te plannen. Dit resulteerde in de ontwikkeling van de Duurzame Koffiehub, een product dat naadloos aansluit bij de huidige productiemethodes.

Wat is de Duurzame Koffiehub?

Deze koffiehub is meer dan alleen een functioneel item; het is een mix van duurzame en slimme ontwerpkeuzes. Het meubel komt in twee varianten – met en zonder wateraansluiting – en biedt een flexibele oplossing voor elke werkplek.

Belangrijkste voordelen

 

  1. Co-creatie: een direct resultaat van een mix van onze opdrachtgever en één van haar klanten.
  2. CSRD-Conform: gemaakt van duurzame materialen zoals Ecoplex en biologisch afbreekbare lijm Europees hout. Productie en levering in Nederland.
  3. Stel haalbare doelen: zorg ervoor dat voor elk onderwerp wekelijks vooruitgang kan worden geboekt.
  4. Commercieel interessant voor wederverkopers: doordat de koffiehub een aanvulling is voor leveranciers van koffiemachines is er een nieuw verkoopkanaal ontstaan. Zowel onze opdrachtgever als haar klanten hebben hier baat bij.

Impact van de ontwikkeling van dit product

Dit project heeft niet alleen geleid tot een succesvolle lancering bij een grote multinational, maar benadrukt ook Waardefabriek’s vermogen om op maat gemaakte, duurzame producten te ontwikkelen die waarde toevoegen aan onze klanten.

Datum
Categorie
Productontwikkeling