ZoHo One implementatie: 20x zoveel klanten bedienen met hetzelfde team

In onze rol als interim Manager Marketing & Sales bij een Gronings bedrijf gericht op veilig beeldbellen voor de zorg, was één van onze opdrachten de inkoop en implementatie van een ERP-systeem. We kozen voor ZoHo One als ons ERP-platform, wat zorgde voor een solide basis om een veelvoud van klanten te kunnen servicen. 

De opdracht: help ons groeien naar een Scale-up grootte

Waardefabriek is gevraagd de verdere professionalisering en automatisering van de organisatie te realiseren. Met de innovatieve beeldbeloplossing voor onder andere de zorgsector die de volwassenheidsfase heeft bereikt, was het nu de hoogste tijd om ook de marketing- en verkooporganisatie naar een hoger niveau te tillen. Dit vereiste een effectieve marketingstrategie en een meet- en schaalbaar verkoopproces. Cruciaal hierbij was het borgen van deze processen in een ERP-systeem, om zo met de kracht van digitalisering de markt succesvol te betreden.

Resultaten van de implementatie

  1. Geïntegreerde Leadregistratie: Accountmanagers konden leads effectief omzetten in klanten, ondersteund door automatische opvolgmails en offertes.
  2. Automatisering van Facturatie: Vereenvoudiging van factureringsprocessen, waardoor tijd en middelen bespaard worden.
  3. Digitale Integratie: Naadloze integratie met ons videobelplatform, waardoor klanten eenvoudig konden opschalen binnen de applicatie.
  4. Schaalbaarheid tijdens de corana-pandemie: Snel honderden huisartsenpraktijken en -posten aansluiten, vanuit huis.
  5. Efficiëntieverbetering: Een veelvoud van klanten aankunnen met een onveranderd team dankzij de slimme integraties van ZoHo One.

Resultaten

Na implementatie van onze strategie bij Fotofabriek steeg de OTP met 300% op de productgroepen waar de uitdaging lag. Doordat we een werkcultuur hebben gecreerd van waardering en betrokkenheid wisten we het verloop nog verder terug te dringen.

 

Conclusie

Het project bij Fotofabriek illustreert Waardefabriek’s vermogen om positieve veranderingen in werkomgevingen te stimuleren. Door in te spelen op de kracht van elk individu, hebben we niet alleen de productiviteit verhoogd, maar ook een werkcultuur gecreëerd waarin medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen.