Slimmer produceren met QRM

Leestijd: 2 minuten

II de huidige snelle en complexe bedrijfswereld is het essentieel om managementstrategieën te vinden die niet alleen effectief zijn, maar ook de dynamiek van mensen, processen en organisatie begrijpen. Quick Response Manufacturing (QRM) is zo’n strategie. Het richt zich op het verminderen van doorlooptijden binnen alle facetten van een organisatie, van productie tot kantooromgevingen.

Wat is QRM?

QRM is een bedrijfsbrede strategie gericht op het versnellen van processen en besluitvorming. Het doel is om producten sneller op de markt te brengen en responsief te zijn naar klantbehoeften. Dit wordt bereikt door een focus op tijd – niet alleen in productie, maar in alle aspecten van de organisatie.

Hoe het werkt

  1. Mensen centraal QRM zet medewerkers en hun vaardigheden centraal. Teams worden getraind om multifunctioneel te zijn, wat bijdraagt aan een flexibelere organisatiestructuur.
  2. Procesoptimalisatie: Doorlooptijden worden verkort door processen te stroomlijnen en verspilling te elimineren.
  3. Organisatieverbeteringen: QRM moedigt een cultuur van voortdurende verbetering aan, waarbij snelle besluitvorming en aanpassingsvermogen centraal staan.

Waarom het werkt

  • Flexibiliteit: QRM maakt organisaties flexibeler en beter in staat om in te spelen op veranderende marktbehoeften.
  • Efficiëntie: Doorlooptijdreductie leidt tot verhoogde efficiëntie en productiviteit.
  • Klanttevredenheid: Snellere reactietijden en aanpassingsvermogen verbeteren de klanttevredenheid.

Voordelen die klanten van organisaties die QRM inzet ervaren

Klanten van organisaties die QRM toepassen, genieten van een aantal voordelen. Ze ervaren snellere levertijden, hogere kwaliteitsstandaarden en een betere algehele service. Doordat deze organisaties snel kunnen inspelen op klantvragen en veranderingen in de markt, ontvangen klanten producten en diensten die beter aansluiten op hun specifieke behoeften.


Wat betekent dit voor jouw organisatie?

QRM is meer dan een methode; het is een filosofie die de manier waarop bedrijven opereren transformeert. Door mensen, processen en organisatie te harmoniseren, creëert het een omgeving waarin zowel de organisatie als haar klanten floreren. Ontdek vandaag nog hoe QRM jouw bedrijf kan transformeren!


Binnen twee uur zelf ontdekken wat de voordelen zijn van QRM?

Vul onderstaand formulier in en download de QRM Pilot. Waar we stap-voor-stap een AB-test kan doen tussen Lean en QRM.


Wil je liever nader kennismaken?
Nodig ons gerust uit, we komen in ruil voor een goede koffie